Vector A.Ş’nin Hızına Yetişilmiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliği ile 2011 yılından itibaren her sene  düzenlenen “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi-Türkiye 100 ” 2016 yılı  araştırma sonuçları 25 Ocak günü TOBB Genel Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni ile açıklandı. Vector A.Ş 2012-2015 yılları arasında elde ettiği %182.9 ciro bazlı büyüme ile bu listede yer alma başarısı gösterdi. Deloitte Fast 50, Bilişim 500 ve Türkiye’nin En iyi İşverenleri listesinin ardından TOBB 100’de de yer alan Vector A.Ş adından söz ettirmeye devam ediyor.

Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, düzenledikleri yarışma sonucunda, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin ortalama büyümesinin yüzde 438 olduğunu belirterek, "Bu müthiş bir rakam. Türkiye'deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde bir performans gösterdiler." dedi. Listedeki şirketlerin tamamının yenilikçi firmalar olduklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, söz konusu firmaların herkesin bildiği işleri çok farklı bir anlayışla yaptıklarını kaydetti.

TOBB’un düzenlediği "Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi" yarışmasında ödül alan firmalar için TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan T.C. Başbakan Yardımcısı Sn Nurettin Canikli, üretim yapmanın zor ve zahmetli bir süreç olduğunu söyledi. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin özel sektörü yakından tanıdığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Hükümetin bugüne kadar özel sektörün rekabet gücünü artıracak çok sayıda reforma imza attığını ve atmaya devam ettiğini kaydetti.

Vector A.Ş CEO’su Halit Erol Şengünler;  küresel piyasalarda yaşanan olumsuz gelişmeleri ve ülkemizin geçirdiği zor günleri göz önünde bulundurduğumuzda elde edilen bu başarının çok değerli olduğunu vurguladı. Şengünler ”IT sektörü içerisinde yer alan şirketimiz Vector A.Ş kurulduğu günden beri iş yapış modeli sayesinde teknoloji alanında ulusal ve uluslarası çok sayıda kurum tarafından ödüle layık görüldü, TOBB tarafından verilen bu ödül sayesinde ülkemizde ki farklı sektör temsilcileri arasında da ilk 100 içersinde yer alma başarısını göstermiş olduk”, dedi. İş yapış modelini kısaca “Aynılaşarak Farklılaşmak ” olarak adlandıran Şengünler;  “ rakiplerimiz ne yapıyorsa bir fazlasını yapmayı hiçbir zaman kendimize hedef olarak belirlemedik bunun yerine iş ortaklarımız ve çözüm ortaklarımızın ritmine uyum sağlayarak,  ulusal ve global bağlamda kabul görmüş stratejilerden kendi iş modelimizi oluşturduk”, dedi. Rasyonel bir durum değerlendirmesi, gerçekçi bir hedef ve mutlu çalışanlar ile başarının ve akabinde ödüllerin geldiğini aktardı.