Vector A.Ş. Çıtayı Yükseltti
Vector A.Ş 2013,2014 ve 2015 yılının ardından Deloitte’un Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemek amacıyla yürüttüğü prestijli Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2016 Programı’nda da yer aldı.
Vector A.Ş istikrarlı büyüme geleneğini bozmayarak 4 sene üst üste listede yer aldı ve Otomatik Tanılama ve Veri Toplama ( OT-VT) sektöründe bu başarıyı imza atan ilk şirket oldu. Vector A.Ş. CEO’su Halit Erol Şengünler , şirketin geçtiğimiz sene de bir ilke imza atarak kendi sektöründe üst üste 3 kere bu listeye girme başarısı gösterdiğini anımsattı. Kendine ait rekoru geliştirmenin verdiği mutluluğun paha biçilemez olduğunu fakat önümüzde ki sene daha çok çalışmaları gerektiğinin farkında olduklarını vurguladı. Şengünler sözlerini şöyle sürdürdü: “Deloitte Fast 50 programına girebilmek için gerçekçi, uygulanabilir ve sağlam bir stratejiye ihtiyacınız var. Deloitte listelerine 4 sene üst üste girmek için ise sürdürülebilir bir stratejiye ve bunu uygulama kabiliyetine sahip iyi bir ekibe ihtiyacınız var. Deloitte listelerinde yarışabilme yeterliliğine sahip olduğumuz 2013 yılından itibaren , Deloitte Technology Fast 50 Türkiye raporlarında yer almayı başaran Vector A.Ş’nin CEO’su olarak tüm ekip arkadaşlarıma ve bize güvenen müşterilerimize teker teker teşekkür ederim”, dedi.
Deloitte, Technology Fast 50 programı ile düzenlendiği ülkelerde teknoloji şirketlerini büyüme hızlarına göre sıralamaya devam ediyor. Bilgi ve İletişim teknoloji şirketileri tarafından merakla beklenen liste sektör için önemli bir prestij kaynağı olarak da ön plana çıkıyor. Deloitte Fast 50 2016 yılı listesinde her sene açıklananın aksine 50 yerine 51 şirket yer aldı, bu duruma ise aynı oranda büyüme performansı gösteren 2 şirket sebebiyet verdi. Araştırmanın bir başka dikkat çeken sonucu ise ICT sektöründe çalışan insan sayısının 113.000’e ulaşması oldu. Türkiye ICT sektörünün büyüklüğü bir önceki seneye göre %18’lik bir büyüme gerçekleştirerek 2015 yılında 83,1 milyar TL’ye ulaştı. Bilgi Teknolojileri 27.4 milyar ve iletişim teknolojileri 55.7 milyar tl’lik pazar payı rakamları ile ifade edildi.
Deloitte Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Endüstrisi Lideri Tolga Yaveroğlu ;“Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’na girebilmek için, Türkiye’deki firmaların 2012- 2015 arası dönemde cirolarında çok çarpıcı bir büyüme sağlamış olmaları gerekir. Deloitte Türkiye olarak, Vector A.Ş’nin çalışma ve oyun şeklimizi değiştiren teknolojileri geliştirecek uzun vadeli vizyona sahip olduğu için tebrik ediyoruz.”dedi.
Deloitte Türkiye Ortağı ve TMT Lideri Tolga Yaveroğlu, yaptığı açılış konuşmasında; “Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nı bu yıl on birinci kez gerçekleştiriyoruz. O günden bu yana sektörde yaşanan büyüme ve gelişim sevindirici. Deloitte Türkiye olarak kurumların bu alana yaptığı yatırımlar ve hayata geçirdikleri çalışmalar bizi heyecanlandırıyor. Fast 50 programı 2006 yılında başladığında bugün sıralamamızda yer alan kurumların çoğunun o zaman henüz kurulmamıştı; bugün ise burada kendilerine ödüllerini veriyor olmaktan ötürü çok mutluyuz. Deloitte Türkiye olarak, 2006 yılından bu yana sürdürdüğümüz Fast 50 Programı ile amacımız kurumların sağlam bir finansal yapı oluşturulması, sermayeye erişim, nakit akışının yönetimi ve şirketlerin yatırımcılar nezdinde farkındalıklarının artırılmasına katkı sağlamak. Ancak programımız bunun yanında bilinirliğine ve çalışan motivasyonuna katkıda buluyor ve bu başarılı kurumların Türkiye’yi global olarak da başarıyla temsil etmelerine imkan tanıyor. Gelecek dönemde bu şirketleri geliştirdikleri yenilikçi teknolojiler ile yurt dışında kendilerinden söz ettirmelerini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.
Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2016 Programı’na katılmak isteyen şirketlerin 2012 yılında en az 50.000 Euro, 2015 yılında ise en az 800.000 Euro net satış geliri elde etmiş olmaları, merkezlerinin Türkiye’de bulunması ve bir “teknoloji şirketi” olması gerekiyor. Programda, faaliyet gelirlerinin önemli kısmını sağladığı bir teknolojiye sahip olan ya da gelirlerinin önemli bir bölümünü teknoloji araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayıran firmalar, “teknoloji şirketi” olarak tanımlanıyor. Diğer şirketlere ait bir teknolojiyi farklı bir şekilde kullananlar ise bu başlık altında değerlendirilmiyor.